fbpx

Mäso a mäsové výrobky

Mäso pochádza priamo z nášho chovu. Hovädzí dobytok plemena limousine  a mangalice sa celoročne pasú na našich lúkach a pasienkoch. Ovce a kozy sú od jari do jesene chované vonku na pasienkoch a lúkach, v zimnom období s ohľadom na ich biorytmus je o nich dobre postarané v stodolách. 

Kvalita a chuť sú našou prioritou, preto starostlivo vyberáme vstupné suroviny a používame vlastné receptúry, ktoré si prísne strážime. Výrobky sú výsledkom domácej ručnej výroby, nie strojovej veľkovýroby. Všetky výrobky robíme priamo u nás na Gazdovstve v malých množstvách, vždy čerstvé.

K najobľúbenejším výrobkom patria paštéty, klobásky, párky, špekačky, šunka a zabíjačkové špeciality.

Kontakt pre ďalšie informácie a objednávky: restauracia@uhliska.sk, tel. č. +421 917 837 708,+421 32 6589 212.

Syrové výrobky

Priamo u nás vyrábame čerstvý kozí syr a polotvrdý zrejúci kozí syr (zreje minimálne 1 mesiac). Kozí syr je výborným zdrojom bielkovín, zdravých tukov, probiotík, vitamínov a minerálov. Má jemnú lahodnú chuť,  je vyrábaný v špeciálnych formách, bez lisovania, z jemne narezanej a vytuženej syreniny.

S našimi syrmi sme získali ocenenia na Agrokomplexe v Nitre – 1.a 3.miesto v kategórii kozí hrudkový syr.

Kozie syry našej výroby predávame priamo na gazdovstve.

Koláče

Naša kuchyňa je široko ďaleko preslávená domácimi koláčmi, ktoré si pečieme priamo u nás. Najobľúbenejšími sú kysnuté moravské koláče, štrúdle, šišky, ovocné koláče a oškvarkové pagáče. Pochutnať si na nich môžu návštevníci gazdovstva v reštaurácii alebo ponúkame možnosť objednať a dať si ich zabaliť so sebou.

Kontakt pre ďalšie informácie a objednávky: restauracia@uhliska.sk, tel. č. +421 917 837 708,+421 32 6589 212.

Zelenina z permakultúrnych záhonov

Veľmi radi skúšame nové veci, a preto pestujeme zeleninu pre potreby našej reštaurácie v permakultúrnych záhonoch, ktoré sme si vytvorili priamo na gazdovstve. Čo je to permakultúrny záhon? Cieľom takýchto záhonov je budovať v nich úrodnú pôdu podobnú tej v lese. Obsah vyvýšených záhonov tvorí skladba, ktorá je inšpirovaná práve tou z lesa. Obsah veľmi výživného záhona, ktorý je vhodný na pestovanie na živiny náročné plodiny tvoria viaceré vrstvy. Od jari do jesene nám v záhonoch postupne vyrastá šalát, reďkovka, kaleráby, zeler, mrkva, paradajky, paprika, tekvice, cukiny, množstvo byliniek, ktoré všetky zúžitkujeme v kuchyni reštaurácie.